Eventbranschen 2020 – totalt stopp eller en kreativ urladdning?

Kanske både och. Vi alla vet vad för år vi lämnar bakom oss, men ur krisen har nya idéer slagit rot.

Skärmavbild 2021-01-12 kl. 11.37.59

Vi kommunicerar och umgås mer digitalt än någonsin. 41% av alla som jobbar hemifrån hade minst en Digital AW under föregående år, något som nästintill var otänkbart innan pandemin slog hårt mot vårt land. Nya tider kräver nya tillvägagångssätt. Vi har alla tvingats ställa om, flytta eller ändra våra sätt att kommunicera och mötas. Men grundbehovet kvarstår. Att mötas, integrera och kommunicera är viktiga delar i våra arbetsliv - men också i våra privatliv.

Blogg_2

Både för Hansen och våra kollegor i branschen var det egentligen inget nytt. Digitala möten och hybrider har varit på agendan sen tidigare. Vår kompetens inom event och kommunikation har effektivt kunnat transformeras till digitala lösningar. Invigningar, kick-offer, produktlanseringar, konferenser, jubileum och annat som tidigare gjordes live - har med vår fingertoppkänsla och erfarenhet kunnat konverteras till digitala upplevelser.

 

Skärmavbild 2021-01-14 kl. 11.13.49

I vissa fall är digitalt den nya standarden. Man når fler människor med mindre klimatpåverkan. Det är dessutom både kostnadseffektivt och tidseffektivt. Nu och tills vidare får möten ske på nya sätt, men vad kommer att bestå och vad kommer försvinna? 

Vi tror på att, oavsett vad du vill förmedla eller bjuda på för upplevelse, så är det genomförbart, trots dessa tider. Visst, vi kanske inte kan flyga till värmen just nu, men vi kan genom digitala kanaler ge era kunder eller medarbetare en annan typ av upplevelse. Vi förstår att den årliga sommarfesten, incentiveresan, kick-offen eller den tilltänkta konferensen inte går att genomföra – som det var tänkt.

Låt oss berätta hur vi tänker. Tillsammans med er är vi säkra på att vi kommer hitta en väg framåt, där ert budskap och syfte når mottagaren på bästa sätt.

Är ni med?

Markus Magnusson
markus.magnusson@hansen.se

Philip Bernåker
philip.bernaker@hansen.se