Collector Bank / Walley – Den efterlängtade konferensen

IMG_0027

En efterlängtad konferens med höga förväntningar!

 

Collector´s återkommande konferens när bolaget samlas, delar information och inspiration blev äntligen av i september 2022. Vi fick uppdraget att skapa ett koncept med förutsättningar för att uppnå deras interna syfte men allra viktigast - för att sprida massa energi. Många nyanställda och flera som inte setts på länge gjorde att fokus låg på en dag av gemenskap, relationsskapande och att skapa något att enas kring i arbete framåt. Kunden efterfrågade energi genom hela konferens och ville bjuda på något oväntat som ger en minnesvärd upplevelse.

Vad vi gjorde:

Efter att vridit och vänt på kundens önskemål insåg vi tidigt att vi behövt börja med hög energi direkt och bara lyfta därifrån. På scen bredvid moderatorn hade vi en DJ som sidekick. Med musik och liveframträdanden satte vi tempot direkt och bjöd gästerna på en show från start. Med en fin elegans höll moderatorn taktpinnen genom hela konferens som fylldes med såväl interna som externa talare. Dagens program avslutades med en skräddarsydd City Challenge. I mindre grupper skapades en god teamkänsla och de tävlade om fina priser och tävlingslusten var på topp.

Vi behöll energin som vi hade skapat redan från start och bjöd deltagarna på en futuristisk show under middagen, innan det blev dags för att plocka fram dansskorna. Genom att bjuda på något nytt, oväntat och en unik upplevelse ökade stoltheten när gästerna fick fira kvällen tillsammans.

IMG_0030

Volvo Cars –Tjänsteårsfesten 2022

DSC02831
DSC05652-Redigera-2

Varje år bjuder Volvo Cars in medarbetare som varit anställda 25, 35 respektive 45 år eller fler i bolaget. I år fick vi i uppdrag att göra om den traditionella festen och skapa ett helt nytt koncept.

Vi ville skapa en miljö och känslan av att allt kan hända! En kväll med förväntningar - men inte veta vad man ska förvända sig - Expect The Unexpected. Gästerna välkomnades av spektakulära ledkaraktärer, med specialdesignade budskap. En sex meter hög ledpåfågel blev en eye-cather i lokalen, och en given plats för gästerna att vilja fota sig på. Vi ville låta seatingen få ta tid – så när draperiet effektfullt öppnades upp till middagsdelen svävade en karaktär på podiet mitt i lokalen till pulserande musik medan gästerna hittade sina bord. Alla små delar som tillsammans skapade en totalupplevelse.

Därefter följde en unik och modern, men nära och överraskande show med en mix av peppande musikaliska akter med inslag av ledljus och laser. Europas vassaste Performanceartister skapade tillsammans med musiker specialskrivna scenakter som hyllade jubilarer men uppskattades av alla. För att lyfta upplevelsen ackompanjerade vi DJ med livetrummor, sång och saxofon på dansgolvet när middag sömlöst gled över till fest. Publiken var på scen och musikerna på dansgolvet, vilket skapade en otrolig energi. Det blev många kära återseenden och förhoppningsvis nya bekantskaper.

DSC06050

Speed – Get Together 2022

Skärmavbild 2022-06-14 kl. 16.11.29

En efterlängtad fest för förväntansfulla medarbetare!

Efter två år med pandemi var det äntligen dags för Speed att samla sina medarbetare för en sprakande festkväll. Målet var att få alla att känna sig uppskattade och som en viktig del av Speeds framgång. Festen hölls på Åhaga i Borås dit medarbetare från närområdet samt Göteborg och Stockholm möttes en kväll i maj.  

Vad vi gjorde:

Vi lyssnade till kundens önskan om ett koncept som skulle locka så många medarbetare som möjligt till att vara med och fira, samtidigt som firandet skapades med ett hållbarhetsperspektiv. Genom en effektfull inbjudan som matchade både varumärke och målgrupp startade vi en ”buzz”. Detta följt av utskick via sms och mail som skapade förväntningar allt eftersom festkvällen närmade sig.  

I den stämningsfulla lokalen på Åhaga bjöds gästerna på middag, meddragande underhållning och ett pulserande dansgolv. Tack vare förarbetet med att jobba med ambassadörer för festen, kommunikationen innan och teasers om en ”kväll du inte vill missa” lyckades vi dubbla antalet deltagare, jämfört med tidigare års fester.  

Speed_Ahaga_2022 (94 of 116)

Stadsmissionen

Stadsmissionen 12

Julklappsvagnen har anordnats av Göteborgs Stadsmission och Ringlinjen sedan 2015. Syftet med eventet är att samla in julklappar till barn och familjer i social och ekonomisk utsatthet, som inte har möjlighet att bekosta egna klappar. Den 4 december 2021 stannade en av Ringlinjens fina spårvagnar vid ett antal stopp i Göteborg där allmänhet och företag kunde lämna över julklappar till ambassadörer så som tex Mustafa ”Musse” Mohamed, Stina Velocette och Harald Treutiger.

Stadsmissionen 8
Stadsmissionen 1

Vad vi gjorde:
Göteborgs Stadsmissions arbete är otroligt viktigt och att kunna bidra med vår kunskap och kontakter känns givet. Vi fanns med som stöd genom processen och hade i uppdrag att ta eventet till nästa nivå. På Drottningtorget satte vi samman ett program som höjde stämningen ytterligare.

Vi tog även fram idén att de barn som lämnade över julklappar skulle få något tillbaka. Vilket resulterade i en fin känsla oss de som gav. Alla givare fick en medalj för att symbolisera vilka hjältar dem är.

Stadsmissionen 2

Trafikkontoret (M)

_DSC0136
Hisingsbron_4

Under 2021 har Hisingsbron invigts flera gånger; av cyklister, bilister, gående och kollektivtrafik. Den 5 september fick vi det ärofyllda uppdraget att arrangera den slutgiltiga invigningen, där Hans Majestät Konungen tog en promenad över Göteborgs nya landmärke.

Vad vi gjorde:
Hansen Eventbyrå stod för projektledningen av kungabesöket som avslutades med invigningsceremoni uppe på Hisingsbron. På agendan stod seminarium med presentation av broprojektet, lunch på M/S St Erik och guidad tur av bron. På några fåtal timmar förvandlades körbanan till en ceremoniplats med insläpp av gäster, scen, publikområden och den obligatoriska röda mattan. Tillsammans med Triple & Touch, som stod för musiken, skapade vi ett scenprogram med dans, trummor, körer och gymnaster.

TV_Hisingsbron
Hisingsbron_2

De rådande pandemirestriktionerna begränsade antalet besökande gäster på plats. Lösningen blev livestreaming, vilket gav möjlighet för alla som ville att ta del av ceremonin. Hansen tog även hand om inbjudningar, grafiskt arbete och registrering av gäster.

Canon Business Center (D)

IMG_7274
F482B087-E78B-4B94-AECF-76F965E5FFE1

Canon Business Center ville ta fram en plattform för att sprida glada nyheter och skapa mervärde för sina kunder.

Vad vi gjorde:

Konceptet Canon Happy News togs fram tillsammans med Canon. Vi har hittills genomfört tre upplagor av Canon Happy News. Som namnet avslöjar så är fokus på att lyfta de positiva/glada nyheter som finns runt omkring oss.

Sändningen fylls med insikter från befintliga kunder, experter med på länk, omvärldsanalytiker, beteendevetare och inte minst deras egna experter. På ett inspirerande sätt sprids glädje och inspiration. Målet är att deltagaren får med sig konkreta tips och råd att ta med sig in i sin vardag. Ett positivt anslag på förändringar och inspiration att skapa sig en bättre vardag.

 

20210518_091333
IMG_3609

Låt dig inspireras och titta på Happy News
https://www.canonbusinesscenter.se/happy-news

Länsförsäkringar (D)

LF_Bred
IMG_6374

Länsförsäkringar Älvsborgs årliga konferens blev för första gången en digital kickoff. Alla medarbetare samlades (ca. 450 personer ) med syftet att ge en energiboost, ny inspiration och skapa en nyfikenhet kring de spännande tider som ligger framför dem.

Vad vi gjorde: 

  • Ett koncept baserat på kundens önskemål, syfte och mål för kickoffen. - Dig It All.
  • Vi producerade innehållet till sändningen. Ett hologram som inbjudan, filmsketcher men även fina lådor som skickades ut till alla med ett väl genomtänkt  innehåll.  Ett innehåll som gick att  förtära men framför allt förhöjde upplevelsen av sändningen.
  • Sändningen varvades i olika format framför kameran för att hålla energi uppe på topp.

En digital kickoff behöver interaktivitet. Det var ett innehåll med instick ifrån föreläsare varvat med inspelade filmklipp från en organisation och paneldiskussion med ledningsgruppen. Vi kryddade detta med en galen kombination bestående av en trummande rytmik virtuos och en saxofonist i världsklass. Sidekicks som fyllde på med glädje och energi under hela sändningen. Två dagars sändning avslutades med en digital After Work – Receptet en flärdfull och färgstark Dj som höll en Norsk Karaoke, koreograferade en dans med alla live och knöt ihop kassen med att tillkännagiva vinnarna av olika kategorier.

En perfekt avslutningen på eventet som fyllde på med energi till MAX.

LF_Sta

Marbodal (D)

IMG_3687
FullSizeRender

Hansen har för fjärde året hjälpt Marbodal med att producera och genomföra sin årliga Marbodalmässa för återförsäljare, franchisetagare och medarbetare från hela Sverige. Ambitionen var att skapa en innehållsrik, intressant, engagerande och proffsigt genomförd digital heldag som överträffade deltagarnas förväntningar. En stor utmaning då stor del av mervärdet från tidigare mässor, utöver inspirerande innehåll, varit möjligheten att träffas, umgås och utbyta erfarenheter.

För att göra det tillgängligt för fler deltagare så blev resultatet två likadana, fullmatade heldagar som streamades live från Marbodal Center i Tidaholm. Högt tempo, varierande perspektiv och inslag, produktnyheter, samtal och reportage varvades med inspiration och matglädje med bland annat tv-kocken Markiz Tainton på plats i ett av Marbodals utställningskök. Deltagarna deltog interaktivt genom chat och unison öppning av olika förpackningar med varierat innehåll under programmets gång och genomslaget blev över förväntan och feedback från både Marbodal och deltagare har varit översvallande positivt.

FullSizeRender 2

Volvo Ocean Race (XL)

IMG_6387

En stor händelse i världen. Ett gigantiskt evenemang för oss

Volvo Ocean Race var en världskappsegling som hölls vart tredje år och ansågs vara den längsta professionella idrottstävlingen i världen. För femte gången i rad 2017-18 kunde vi titulera oss
Volvo´s Event & Travel Agency i Volvo Ocean Race.

Vad vi gjorde:

Att påstå att Volvo Ocean Race satte oss på prov vore en underdrift. Vi ansvarade för mer än 18 000 gäster under 9 månader. Vi var på plats i samtliga 12 värdstäder. Till vår hjälp hade vi runt 400 eventproffs från vårt partnernätverk.

DSC_0465
DSC_0363

Vi ansvarade för mer än 18 000 gäster under 9 månader.

Länsförsäkringar (M)

IMG_0213

Länsförsäkringars återkommande Fokusdagar handlar om att samla samtliga anställda (ca. 400) för att ta del av strategi, nyheter och fira framgångar.

Ta del av strategi, nyheter och fira framgångar.

Vad vi gjorde:

I samarbete med kund tog vi fram en spännande inramning vid ankomst som slog an tonen för hela konferensen. Med ”Halvlek” som tema välkomnades deltagarna genom en ”spelargång” med hejarklack och miljöljus från sidorna. Sedan äntrade VD scenen genom att kliva ur en gigantisk fotboll som sänktes ned från taket.

IMG_0099
IMG_0120

En spännande inramning vid ankomst som slog an tonen för hela konferensen.